Der er faktisk en hel del at spare i køkkenet på madlavning, hvis vi tænker os om. Og der skal ikke så meget til. Her er mine tips til at spare penge i køkkenet. Har du andre tips, så skriv dem gerne i kommentarerne.
- Skriv indkøbslister, inden du går ud og handler. Så undgår du impulskøb, hvis du holder dig til det på listen.
- Tænk dig om en ekstra gang, hver gang du kommer noget ekstra i kurven, når du handler.
- Apropos indkøbslister så lav en madplan til familien. En madplan vil spare dig penge, da du kan købe mere økonomisk ind og undgå spild. Du kan finde alt om madplaner her: https://mambeno.dk/
- Køb stort ind, og gå efter de ting, hvor der er mængderabat. Er det for eksempel kød, så pak det i fryseposer i de portioner, din familie har brug for. Husk at tænke det ind i madplanen.
- Tjek supermarkedernes tilbud ud på nettet, og planlæg din madplan efter, hvad der nu er på tilbud.
- Får du altid lavet for meget pasta eller ris, så juster efter, hvor meget I spiser – eller brug resterne i en ret dagen efter.
- Lav gerne dobbeltportioner. Det sparer dig tid i køkkenet, og du sparer også penge på råvarerne. Du kan enten fryse resten ned eller få det dagen efter. Er der ikke helt nok, kan du altid supplere med en grøntsag, en salat eller noget brød.
- Hold orden i dit køleskab. Sæt for eksempel det, der skal bruges først, yderst, så du ikke glemmer det, og skal smide det ud. Det samme gælder for din fryser.
- Køb frugt og grønt, som er i sæson. Det er billigere, og samtidig er det der, hvor det er bedst.
- Kog tørrede bønner, og kog dem selv. Du kan fryse dem ned i portioner. Det er både bedre og billigere end dem på dåse.
- Brug rester til sunde madkasser og frokost. Brug madkasser med flere rum for mere variation.